Gezonde recepten

Afvallen door gezond eten, logisch toch?

Het klinkt zo logisch: afvallen door gezond eten. Toch lukt het maar weinig mensen om dagelijks gezonde recepten te bereiden, en daardoor écht gewicht te verliezen. Wie zich echter verdiept in de (vele) mogelijkheden, ontdekt dat het wel degelijk kan.

 

Problemen met de stofwisseling

Ongezond eten kan ertoe leiden dat hormonen als serotine, insuline en groeihormonen onevenwichtig in ons lichaam zijn vertegenwoordigd. Daardoor ontstaan problemen met onze stofwisseling; we hebben niet de juiste energiebalans. Het gevolg van een verstoorde stofwisseling is dat het lichaam niet alle voeding omzet in energie, maar voor een belangrijk deel in vet. Mensen met een verstoorde stofwisseling hebben een groot verlangen naar eten. Het onvermijdelijke gevolg is overgewicht.

 

Gevaren van overgewicht

Wie geen gezonde recepten gebruikt en daardoor kampt met overgewicht, heeft verschillende problemen. We zien er dik uit, maar dat is alleen nog maar de buitenkant. Vooral inwendig brengt overgewicht ernstige gezondheidsrisico’s met zich mee. Denk aan:

 

Gevaren van overgewicht:

no  Hart- en vaatziekten

no  Diabetes

no  Lichaam functioneert niet goed

no  Onvruchtbaarheid

no  Jicht

no  Galziekten

no  Gewichtsaandoeningen

no  Hoge bloeddruk

no  Hoog cholesterol

no  Vormen van kanker

no  Menstruatiestoornissen

no  Geboorteafwijkingen

 

Veel van deze gezondheidsrisico’s, veroorzaakt door ongezond en overmatig eten, ontstaan pas op lange termijn. Er zijn ook gezondheidsproblemen die al sneller optreden. De volgende problemen komen relatief veel voor bij mensen die geen direct en acuut overgewicht hebben, maar evengoed slecht eten:

 

Gevaren van slecht eten:

no  Vermoeidheid

no  Stress

no  Futloos

no  Depressief

no  Obstipatie

no  Diarree

no  Slecht slapen

no  Laag zelfbeeld

no  Weinig zelfvertrouwen

no  Reizen wordt bemoeilijkt

no  Kans op isolement

 

Waarom gezonde recepten?

Om onze energiebalans weer in evenwicht te brengen, moeten we ons voedingspatroon structureel veranderen. Het bereiden van gezonde recepten is daarbij essentieel. Van alle Nederlanders leidt inmiddels meer dan 50 procent aan overgewicht en dit percentage stijgt nog altijd. Om het aantal mensen met overgewicht flink te doen afnemen, moeten we veel vaker en regelmatiger gezonde recepten in ons dagelijks eetschema verwerken.

 

Hoe kom ik aan gezonde recepten?

Je wilt alle gezondheidsrisico’s tot een minimum beperken. Dat kan door je eetschema aan te passen en door structureel minder en gezonder te eten. Dat is een mooie theorie, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Want hoe kom je aan de juiste recepten? Om alvast een goede start te maken op weg naar een gezond en vitaal lichaam, is er de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helms.

 

Gezonde recepten: de voordelen

Het risico van ernstige gezondheidsproblemen die pas op de langere termijn optreden, wordt aanmerkelijk kleiner als we ons eetpatroon drastisch omgooien en structureel gezonder eten. Maar ook op kortere termijn reageert ons lichaam positief op gezondere voeding. Deze effecten treden al snel op:

 

Gezonde recepten: de voordelen 

vink  Energiek, levenslustig en vitaal

vink  Meer zelfvertrouwen

vink  Beter zelfbeeld

vink  Betere stoelgang

vink  Minder stress

vink  Normaal kunnen reizen

vink  Beter kunnen slapen

vink  Uit het isolement stappen

 

 

De Afslank Receptenbijbel

De Afslank Receptenbijbel biedt tal van gezonde recepten, zodat je gezond eet maar ook zeer gevarieerd.
Met het boek haal je het volgende in huis:

 

Gezonde recepten: de voordelen 

vink  Kant en klare boodschappenlijst

vink  Gezonde recepten

vink  Voldoende en diverse voedingsstoffen

vink  Goedkoop en zeer gevarieerd eten

vink  Geen Jojo-effect, maar blijvend gewichtsverlies

vink  Tot wel twee kilo per week afvallen

vink  Geen hongergevoel

vink  Gezonde recepten voor iedereen

vink  Uitsluitend natuurlijke producten

 

Oscar Helms is de auteur van de Afslank Receptenbijbel. Hij kent alle kneepjes van het vak en weet hoe je een gezond en vitaal lichaam krijgt en behoudt.

Zijn boek heeft inmiddels duizenden tevreden gebruikers. De Afslank Receptenbijbel staat vol gezonde recepten en helpt ook jou met afvallen. Het boek is geschikt voor zowel mensen met overgewicht als mensen die door andere oorzaken niet lekker in hun vel zitten.

 

Bestel de Afslank Receptenbijbel met korting

 

10 reacties

 1. Bij mij gaat het ook erg goed! Er zijn zoveel goede boeken die je kunt raadplegen. Ik heb zelf deze aangeschaft: (https://www.nuafslanken.nl/simpel-slank)

  Echt een aanrader en zeer goedkoop!!

 2. Mevrouw de Rooij *

  De inhoud van het receptenboek had wel iets uitgebreider gemogen maar wat er in staat heeft ervoor gezorgd dat ik een aantal kilo’s ben kwijt geraakt.

 3. Els Braamhaar *

  In de eerste week ben ik een stuk minder dan 2 kilo verloren. Dat was wel een domper omdat je denkt zo goed bezig te zijn. Zo’n volhouder als dat ik ben is het na 5 weken compleet anders. Ik blijf op mijn voeding letten en nu ben ik al bij 7 kilo kwijtgeraakt. Het is wel fijn om te zien dat ik de gewenste vorm net voor de vakantie te pakken heb!!

 4. Lekker gezond en lekker eten!

 5. De temperatuur is buiten lekker en dan krijg ik het eten toch wat moeilijker naar binnen. Door dit natuurlijke voedsel krijg ik tenminste mijn vitaminenen en zo wel binnen

 6. S. de Jonge *

  De prijs van het 7×7 boek had me bijna doen besluiten het niet te doen. Op aandringen van mijn man heb ik besloten het toch uit te proberen. Ik zal eerlijk zeggen, nog geen seconde spijt van gehad. Mijn man doet ook mee en hij is 6,5 kilo’s afgevallen en ik ruim 8 kilo’s. We hebben geleerd om veel gezonder te eten. Gezond eten betekent voor ons nu ook lekker eten.

 7. De obstipatie van de laatste maanden zat mij niet echt lekker. Gebruik het boek nu 3 weken en de obstipatie is weg, eveneens 5 kilo’s.

 8. Bedankt Ilse voor dit fijne boek. Eindelijk eet ik de gezonde voeding die ik tijden voor ogen heb. Ik voel mij ook stukken fijner de laatste tijd.

 9. Marijke Jongbloed *

  Een boek bestellen om gezonde recepten uit te halen leek mij overbodig. Aangezien mijn moeder goede resultaten heeft gehaald uit het koolhydraatarm dieet ben ik overstag gegaan. Gebruik het 7×7 receptenboek nu 3 dagen en ben iets meer dan 1 kilo kwijtgeraakt! We gaan voor de 13 kilo.

  • Marijke Jongbloed *

   Het gaat nog steeds erg goed met afvallen! Inmiddels ben ik 1,5 maand bezig en ben al bijna 10 kg kwijtgeraakt. Mijn doel moet toch echt wel te halen zijn binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Disclaimer

  * Resultaten van elk dieet kunnen per individu verschillen.
  * Reacties zijn door volgers van het betreffende dieet ingezonden. De resultaten kunnen per individu verschillen.