Het carnivoor dieet: alles wat je moet weten

Waarschijnlijk heb je inmiddels wel gehoord van het carnivoor dieet. Zo niet, dan geven we je een kort overzicht. Het carnivoor dieet is een manier van eten waarbij alleen dierlijke producten worden gegeten.

Dat betekent geen fruit, groenten, granen, peulvruchten, of iets anders afkomstig van planten. Sommige mensen kiezen ervoor om alleen vlees te eten, terwijl anderen ook eieren en zuivel in hun dieet opnemen.

Het carnivoren dieet heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, mede dankzij de bewering van de voorstanders dat het de gezondheid kan verbeteren en kan helpen bij het afvallen.

Maar is het carnivoor dieet echt alles wat het moet zijn? In dit artikel kijken we uitgebreid naar het vleeseter dieet – wat het is, voor wie het is, hoe het werkt, wat het kost – om je te helpen beslissen of het voor jou geschikt is.

Bekijk misschien wel het beste dieet van dit moment.

Hoe werkt het carnivoor dieet?

Het carnivoren dieet is eigenlijk vrij eenvoudig te volgen-je eet alleen vlees en dierlijke producten. Dat is het! Geen calorieën of macro’s tellen, geen maaltijden voorbereiden of uitgebreide maaltijden bereiden. Je eet gewoon vlees (en eieren en zuivel, als je dat wilt) tot je vol zit.

Natuurlijk zijn er nog een paar dingen die je moet weten om het carnivoren dieet goed te volgen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt – streef naar 0,7 gram per pond lichaamsgewicht per dag.

Je moet er ook voor zorgen dat je genoeg vet binnenkrijgt – streef naar minstens 50% van je dagelijkse calorie-inname uit vet.

En tenslotte, zorg ervoor dat je gehydrateerd blijft door veel water te drinken gedurende de dag.

Carnivoor dieet

Wat kost het carnivoren dieet?

De kosten van het carnivoren dieet zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals waar je woont, welke soorten vlees je eet en hoe vaak je uit eten gaat. Over het algemeen is het carnivoor dieet echter geen goedkope manier van eten. Vlees en dierlijke producten zijn vaak duurder dan plantaardig voedsel zoals fruit en groenten.

Als je de kosten belangrijk vindt, zijn er een paar manieren waarop je geld kunt besparen op het carnivoor dieet. Een daarvan is om je vlees in bulk te kopen bij een plaatselijke slager of boerenmarkt. Een andere manier is om de meeste maaltijden thuis te bereiden met eenvoudige recepten die niet veel ingrediënten of tijd kosten.

Voor wie is het carnivoren dieet bedoeld?

Nu we enkele van de meest gestelde vragen over het carnivoor dieet hebben beantwoord – wat is het, hoe werkt het, wat kost het – is het tijd om een belangrijke vraag te beantwoorden: voor wie is het carnivoren dieet bedoeld?

Helaas is er geen eenvoudig antwoord op deze vraag omdat ieders individuele behoeften anders zijn.

Als je erover denkt om het carnivoor dieet te proberen, raden we je aan om eerst je eigen onderzoek te doen en een arts te raadplegen om te zien of het geschikt is voor jou.

Er zijn veel factoren – waaronder medische voorgeschiedenis, leeftijd, geslacht en activiteitenniveau – die van invloed kunnen zijn of het carnivoren dieet veilig en gezond voor je is.

Is het wat voor jou?

Dus, is het carnivoor dieet iets voor jou? Dat is iets wat alleen jij kunt beantwoorden.

Maar we hopen dat dit artikel je een goed overzicht heeft gegeven van wat je kunt verwachten als je besluit het te proberen. Houd in gedachten dat elke grote verandering in je dieet moet worden doorgevoerd onder begeleiding van een professional uit de gezondheidszorg, en dat het carnivoren dieet niet voor iedereen geschikt is.

Als je besluit alleen dierlijke producten te gaan eten, doe dan goed onderzoek, zodat je weet hoe je het meeste uit dit beperkende dieet kunt halen.

En tot slot, luister altijd naar je lichaam – als iets niet goed voelt, wees dan niet bang om je dieet aan te passen of hulp te zoeken bij een gezondheidsprofessional.

Op zoek naar een alternatief? Het koolhydraatarme dieet is waar mensen erg positief op reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Disclaimer

    * Resultaten van elk dieet kunnen per individu verschillen.
    * Reacties zijn door volgers van het betreffende dieet ingezonden. De resultaten kunnen per individu verschillen.