Hoofdpijn

Hoofdpijn is een vervelende pijn welke we allemaal wel eens mee hebben gemaakt. Het kan variëren van kleine steekje tot zwaar gebonk. De ene keer ben je er zo vanaf en de andere keer kun je er dagen mee lopen.  Een variant is migraine en dat is een vorm van hoofdpijn die normaliter een aantal dagen tot een aantal maanden aanhoud en daarna ook weer verdwijnt. Hoofdpijn en migraine kunnen allerlei oorzaken hebben, maar wat hebben ze met overgewicht te maken?

Waar komt hoofdpijn vandaan?

hoofdpijnPijn in het hoofd kan verscheidene oorzaken hebben: hersenschudding, slaapproblemen, teveel alcohol gedronken, drugs gebruik, cafeïne, stress, slaapproblemen, vermoeide ogen, ontsteking, slechte houding of tijdens menstruatie en zwangerschap. Al deze vervelende zaken hebben een vervelend bonkend, stekend, zeurend of kloppend gevoel als gevolg. De oorzaak van hoofdpijn die hier word belicht is de hoofdpijn die door overgewicht word veroorzaakt.

Hoofdpijn door overgewicht

Wat velen niet weten is dat hoofdpijn of migraine ook door overgewicht tot stand kan komen. Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat mensen met obesitas een veel hoger risico op migraine lopen dan mensen met een normaal gewicht. De precieze reden is uit dit onderzoek niet naar voren gekomen. De hoofdpijn wordt bij mensen met overgewicht wellicht veroorzaakt door de hypothalamus welke de behoefte van voeding vanuit de hersenen controleert. Verdere test uitslagen dienen deze theorieën nog wel verder te bevestigen.

Weg met de hoofdpijn en migraine

Om niet in de risico groep te vallen is het verstandig om op een gezonde manier te leven. De BMI dient op niet te hoog te zijn. Om op een gezond gewicht te komen is voldoende lichaamsbeweging essentieel. Daarbij gaat gezonde voeding helpen om naast de beweging de juist voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze helpen niet alleen om gezond te eten, op gezond gewicht komen met een normale BMI is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Disclaimer

    * Resultaten van elk dieet kunnen per individu verschillen.
    * Reacties zijn door volgers van het betreffende dieet ingezonden. De resultaten kunnen per individu verschillen.