Koolhydraatarm dieet

Verantwoord afvallen met een koolhydraatarm dieet

Je begint met afvallen en na een tijdje is het resultaat bij te zien. Te mooi om waar te zijn? Met een koolhydraatarm dieet kan het écht. Een koolhydraatarm dieet kan ook jou van je overtollige kilo’s afhelpen. Wil je weten hoe deze zeer verantwoorde afslankmethode werkt, lees dan verder.

 

Wat is een koolhydraatarm dieet?

De naam zegt feitelijk genoeg. Ons lichaam is gebouwd om dagelijks zo’n 80 gram aan koolhydraten te verbruiken, maar we consumeren veel meer. Het is daarom zaak de inname van voedsel met veel koolhydraten, zoals brood en producten met veel suiker, flink te verminderen. Een koolhydraatarm dieet is een effectieve, maar ook gezonde manier om af te vallen. Heel anders dan omstreden methodes zoals het ziekenhuisdieet.

 

Waar vind je koolhydraten?

Koolhydraten vind je in verschillende soorten voedsel. Hieronder enkele voorbeelden, maar de volledige lijst is langer:

 • Brood en broodvervangers.
 • Andere producten met veel granen (zoals haver, rogge, rijst, tarwe of gerst). Denk aan pasta’s, pannenkoeken, havermout, cornflakes en bladerdeeg.
 • Voeding met veel suikers, zoals snoep, ijs, frisdrank, vruchtensap, zoet broodbeleg en toetjes.
 • Fruit, omdat fruit voor een belangrijk deel bestaat uit fruitsuikers.
 • Groenten, zoals wortels, bonen en erwten.

 

Waarom zijn (teveel) koolhydraten slecht?

Het lichaam zet binnengekomen koolhydraten om in glucose, een soort suiker. Glucose is als brandstof; je lichaam haalt energie uit glucose door het te verbranden. Maakt je lichaam teveel glucose aan als gevolg van een teveel aan geconsumeerde koolhydraten, dan ontstaat een overschot. Glucose die niet wordt verbruikt (verbrand), wordt opgeslagen in cellen in onder meer de lever en de spieren.

 

Verzadiging

Het probleem is dat ook de lever en de spieren op een bepaald moment ‘gevuld’ zijn. Het lichaam kan niet anders dan de (overtollige) glucose die dan nog rondzwerft, opslaan als vet. Deze omzetting naar vet gebeurt vooral bij mensen die weinig bewegen, omdat bij hen de verbranding van glucose minimaal is. De gevolgen van een te hoge inname van koolhydraten laten zich raden: meer (buik)vet en overgewicht.

 

Waarom een koolhydraatarm dieet?

Misschien herken je een of meerdere van onderstaande problemen:

no  Moe

no  Futloos

no  Hoge bloeddruk

no  Slaapproblemen

no  (Zwaar) overgewicht

no  Opzien tegen alwéér een nieuwe afvalpoging

no  Absoluut geen zin in nieuwe teleurstellingen als het gaat om gewicht verliezen

no  Klaar zijn met afslankadviezen

no  Bang zijn doodongelukkig te worden als je minder mag ‘snoepen’

 

 

De kunst van succesvol afvallen is dat je gewicht verliest, terwijl je tegelijk goed in je vel zit. Zorg ervoor dat je minder koolhydraten binnen krijgt en tóch lekker eet. Dat kan met de juiste recepten.

 

Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma bestaat uit recepten met een gezonde hoeveelheid koolhydraten. Wie het dieet volgt, brengt de inname van koolhydraten terug tot een minimum. Probeer de recepten uit het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma, en ervaar de kracht:

 

Waarom het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma?

Probeer de recepten uit het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma, en ervaar de kracht: 

vink  Gewicht verliezen op een prettige manier

vink  Vet verbranden

vink  Energiek

vink  Geen ‘Jojo-effect’

vink  Betere sportprestaties en een beter herstel van je lichaam na het sporten

vink  Mooie en zachtere huid

vink  Soepelere gewrichten

vink  Beter slapen

vink  Sterk immuunsysteem

vink  Lagere bloeddruk

vink  Genieten van je maaltijden

vink  Spijsvertering verhogen

vink  Verhogen stofwisseling

vink  Je gaat stralen!

 

 

Meer dan 10 duizend succesvol helpen afvallen

Het Koolhydraatarm 50 Dagen programma verovert Nederland en heeft al meer dan 10 duizend tevreden volgers. Het is een geleidelijke en effectieve manier van afvallen. Geen tien kilo per week; dat zou ook niet gezond zijn. Maar door structureel je eetgewoontes aan te passen, zijn de resultaten op de langere termijn verbluffend. Volgers verloren door de kracht van het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma tientallen kilo’s.

Scherp geprijsd

Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma is tijdelijk zeer scherp geprijsd. Voel je veel beter en raak je overtollige gewicht kwijt. Bestel het boek nu.

 

Bestel het scherp geprijsde Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

 

22 reacties

 1. Gevarieerd eten, snel in gebruik kunenn nemen.

 2. Veel over gehoord en na enige aarzeling toch maar het boek besteld. Ongelofelijk hoe je van mening kan veranderen. Mijn eten is alleen nog maar koolhydraatarm.

 3. de ideale manier gebleken voor mijn. gemakkelijk vol en vast te houden. wanneer je andere dieten hebt geprobeerd zonder succes is dit echt super

 4. Bedankt voor de tips die je mij hebt gestuurd Ilse. Moet trouwens zeggen dat het ene recept wel beter is dan de andere uit dit boek. Maar geleidelijk aan komen we op het gewicht wat ik voor ogen had.

 5. Vind niet alle gerechten lekker. Toch erg blij met hoe het gaat.

 6. Het dieet viel mij in beginsel best wel zwaar. Mede door de hulp van mijn naasten ben ik een fan geworden.

 7. Na maanden van gebruik wil ik toch nog een positieve reactie plaatsen. In het begin vlogen bij de vetrandjes eraf. Na verloop van tijd gaat het wat minder snel maar ben er wel achter gekomen dat ik veel te veel koolhydraten in nam. Blij dat de innamen minimaal is nu.

 8. Maand bezig, 12,5 kilos kwijt. Het gaat heerlijk.

 9. Wat een verschil met 3 maanden geleden. Het overgewicht begon een probleem voor mijn dagelijkse functioneren te worden. Had vooral last van mijn rug en knieen. In de laatste 3 maanden ben ik meer dan 15 kilo kwijtgerakt en is de druk op mijn lichaam behoorlijk verlaagd.

 10. kilos worden minder maar mis mn melk wel. mag niet meer zoveel

 11. Het gaat afvallen gaat heerlijk. Over 101 recepten geen klachten.

 12. Dank je voor het aanbevelen van dit koolhydraatarme dieet. Onze gezinnetje is er erg blij mee

 13. Ben dankzij jou fan van paleo geworden. Al jaren dacht ik gezond te eten en mijn porties daarbij redelijk klein te houden. Sinds dat ik paleo gebruik heb ik een andere kijk op het eten gekregen en raak ik nu ook echt kilo’s kwijt door gezond te eten en veel eten links te latenliggen.

 14. Afvallen is nu op een andere manier gegaan. Vorig jaar een crash dieet geprobeerd en dat was uiteindelijk geen succes. Nu heb ik het langzaam opgebouwd (februari) en zit op mijn streefgewicht en die behoud ik ook.

 15. Eline Verkuilen *

  Na zoveel diëten te hebben geprobeerd baal ik er gewoon van dat ik niet eerder Paleo heb geprobeerd. Ben je een tijdje geleden tegengekomen Ilse en heb mij toch door jou laten overhalen. Geen moment spijt van gehad. Ik eet mijn eten net even wat anders dan voorheen en geniet er met volle teugen van.

 16. Nu ik paleo gebruik weet ik pas dat we thuis veel gezonder moesten eten. Dit gold voor zowel mijn kinderen, mijn man en ik. Vooral voor de kinderen is het een tijdje wennen geweest dat er op zondag geen frituurpan meer gebruikt word. Ook zij beginnen er aan te wennen, we zien er allemaal veel gezonder uit en voelen ons veel fitter. We zijn zo blij met paleo.

 17. Familie van Mook *

  Wat ben ik blij dat ik Paleo ben tegengekomen! Allerlei diëten hebben voornamelijk een tijdelijk resultaat. Met 101 Paleo recepten heb ik mijn eetstijl aangepast en de kilo’s zijn er blijven er af. Heerlijk.

 18. Paleo nu een weekje in bezit en het gaat me goed af. Het heeft vooral de eerste dagen wel moeite gekost om het roer met eten helemaal om te gooien maar de eerste 1,5 kilo zijn er af. Ben ook wel een beetje trots op mezelf.

 19. Het Paleo dieet geprobeerd en in het begin was het voor mij best wel lastig omdat je op een totaal andere manier gaat eten. Ik ben nu 3 weken verder en ben inmiddels 5,3kg kwijtgeraakt. Als dit zo doorgaat dan haal ik mijn doel van 12kg zeker! Gelukkig duurt de zomervakantie nog een paar maandjes. Dan kan ik weer met een gerust gevoel op vakantie.

 20. Al veel gehoord over Paleo. Wel erg leuk dat ik Paleo tegenkom bij de zoektocht naar een koolhydraatarm dieet. Ik ga het nu toch maar proberen.

 21. hut werkt. Wat een uitvinding. Ik had niet gedacht zonder koolhydraten te kunnen, ik ben zelfs van m’n bloeddrukprobemen af! En van m’n overtollige gewicht!

 22. Wat is mij dit meegevallen!! Eerst wel een beetje sceptisch maar nu ik paleo in huis heb wil ik niets anders meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Disclaimer

  * Resultaten van elk dieet kunnen per individu verschillen.
  * Reacties zijn door volgers van het betreffende dieet ingezonden. De resultaten kunnen per individu verschillen.