Ziekenhuisdieet

‘Ziekenhuisdieet’, of liever verantwoord afvallen?

Je wilt nog vóór de vakantie van je vetrandjes af? Je overtollige kilo’s kwijt zodat je weer in je favoriete broek of jurk past? Je hebt eindelijk die felbegeerde date, maar je zit niet lekker in je vel?

Een veelbesproken, maar rigoureuze manier om snel (veel) gewicht te verliezen, is het ziekenhuisdieet. Maar wat zijn de nadelen?

 

Wat is het ziekenhuisdieet?

Het ziekenhuisdieet is een ‘crashdieet’. Zoals de naam aangeeft, heeft het zijn herkomst in het ziekenhuis. Voordat een patiënt een operatie ondergaat, mag hij niet teveel (over)gewicht hebben. Een te groot aantal kilo’s kan bij een operatie ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Is een operatie noodzakelijk op korte termijn, dan moet een patiënt daarom soms in zeer korte tijd fors afvallen. In het ziekenhuis is dit dieet zeer succesvol. Om die reden wordt het ziekenhuisdieet steeds vaker ook buiten de muren van het ziekenhuis toegepast. Of dat verstandig is, valt te betwijfelen.

 

Wat zijn de nadelen?

Het principe van afvallen is simpel: minder calorieën binnenkrijgen dan je verbruikt. Omdat je met het ziekenhuisdieet nog geen 1000 calorieën per dag nuttigt – fors minder dan de benodigde 2500 calorieën voor mannen en 2000 calorieën voor vrouwen – is het gewichtsverlies al in korte tijd aanzienlijk.

Maar dat is ook gelijk de valkuil, want met zo’n rigoureus tekort aan calorieën kunnen bijwerkingen niet uitblijven. Lusteloosheid bijvoorbeeld, of vermoeidheid.

Risico’s die je met een (soms risicovolle) operatie op komst bereid bent te nemen, maar niet in een ‘normale’ situatie.

 

Jojo-effect

Een ander nadeel is dat je niks hebt veranderd aan je eetgewoontes. Val je na een ziekenhuisdieet terug in je oude en vertrouwde eetpatroon, dan kom je snel weer aan. Vaak nog meer dan je aanvankelijk was afgevallen.

Dit is het beruchte ‘jojo-effect‘. Frustraties over al het afzien tijdens het ziekenhuisdieet, kunnen zelfs leiden tot vreetbuien, met alle gevolgen van dien.

De nadelen van het ziekenhuisdieet op een rijtje:

no  Jojo-effect; gewichtsverlies is slechts tijdelijk

no  Lusteloosheid en vermoeidheid

no  Onvoldoende voedingsstoffen

no  Bedoeld voor mensen op bed, niet voor ‘actieven’

no  Constant hongergevoel

no  Vreetbuien

 

Natuurlijk heeft het ziekenhuisdieet ook voordelen, hoewel we die niet moeten overschatten: *

vink  Binnen enkele dagen veel gewicht verliezen

vink  Goedkoop en redelijk gevarieerd eten

vink  Duidelijk schema wat en wanneer je mag eten

 

 

Past het ziekenhuisdieet bij mij?

Het ziekenhuisdieet zorgt voor een gigantische gewichtsafname binnen afzienbare tijd. Maar het valt sterk te betwijfelen of dit crashdieet de meest gezonde en (dus) verstandige manier is om af te vallen. Bedenk goed dat het is bedoeld voor mensen die in een ziekenhuisbed liggen, zonder enige vorm van beweging.

Jij hebt je calorieën wel degelijk nodig. Het is daarom beter om geleidelijk af te vallen, door structureel minder te eten. Dat kan met Afslank Receptenbijbel van Drs. Oscar Helm.

 

Afslank Receptenbijbel

Gezond afvallen met blijvende resultaten, daar gaat het om. Anders dan met het ziekenhuisdieet forceer je met de methode van Oscar Helms een geleidelijke afbouw van kilo’s, op een veilige manier. Door een diversiteit in gezonde voedingsstoffen voel je je fit, vitaal en energiek. Terwijl je toch tamelijk snel afvalt.

Afvallen met de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helms is daarom een veel verstandigere keuze dan het ziekenhuisdieet.

 

Gezonder dan het ziekenhuisdieet

Afvallen op deze manier gaat uiteraard minder snel dan wanneer je een ziekenhuisdieet volgt. Toch kun je met deze methode over een langere periode evenveel of zelfs meer gewicht verliezen. Het grootste verschil is dat afvallen met de Afslank Receptenbijbel veel gezonder is.

Het is een manier van afvallen die je lichaam veel beter aan kan; een afslankmethode die je lichaam ook op de langere termijn vooruit helpt.

 

 

Voordelen van de Afslank Receptenbijbel: *

vink  Gewichtsverlies

vink  Goedkoop en zeer gevarieerd eten

vink  Geen Jojo-effect, blijvend gewichtsverlies

vink  Energiek, levenslustig en vitaal

vink  Voldoende en diverse voedingsstoffen

vink  Geschikt voor iedereen

vink  Geen hongergevoel

vink  Weinig kans op vreetbuien

vink  Meer zelfvertrouwen

vink  Kant en klare boodschappenlijst

 

Ontdek de voordelen

Er zijn nogal wat redenen om af te vallen, en minstens zoveel mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Dat wil zeggen: op korte termijn. Helaas zijn de effecten van ‘crashdiëten’ als het ziekenhuisdieet slechts tijdelijk. Wees verstandig en ontdek de voordelen van de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helms. Bestel het nu.

 

Bestel de Afslank Receptenbijbel zeer voordelig

7 reacties

 1. Goed boek. Gevarieerd en gezond eten. Ben wel blij dat sommige recepten te vervangen waren. Die zijn niet te kanen.

 2. Goed dat er een alternatief is voor het ziekenhuisdieet. Het gaat niet zo snel maar het gewicht blijft er tenminste vanaf.

 3. Irma van Wijk *

  Door het volgen van het ziekenhuisdieet ben ik met mijzelf in de knoop gekomen. Zó weinig eten trekt je lichaam gewoonweg niet. De nadelen die je noemt zijn bij echt van toepassing geweest. Jasper heeft mij (en mijn man) geholpen met afvallen op een gezonde manier. Van mij mochten er wel meer recepten in staan maar we zijn ons veel beter bewust van wat we wel en niet kunnen en mogen eten. Bedankt.

 4. Mijn vriendin heeft het ziekenhuisdieet een keer proberen te volgen. Dat was absoluut geen pretje. Gelukkig is ze in aanraking gekomen met dit boek. In het begin lustte ze bijna niets omdat ze niet zo van natuurlijke producten houd. Na een moeilijke start is het haar toch gelukt om de meeste recepten te eten en ze houd het goed vol. Ze is daarnaast in 2 maand 13 kilo kwijtgeraakt

 5. het dieet is wel een beetje vreemd voor mij dan. ik kom er een beetje achter dat ik niet zoveel lust. de gerechten zijn heel verschillend en als je het probeerd dan valt het best wel mee. sommige dingen kende ik niet eens. als je iets echt niet lust kun je het makkelijk vervangen voor een ander gerecht. dat is wel mooi

 6. Eigenlijk wilde ik het ziekenhuisdieet gaan volgen. Na veel wikken en wegen heb ik het receptenboek toch maar gekocht. De eerste dagen gaat het erg goed. Ik hoop natuurlijk dat het door mijn compleet omgegooide eetpatroon komt en niet door die heerlijke zon haha.

 7. Wel mooi zo’n dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Disclaimer

  * Resultaten van elk dieet kunnen per individu verschillen.
  * Reacties zijn door volgers van het betreffende dieet ingezonden. De resultaten kunnen per individu verschillen.